Prvi dogodek
Drugo srečanje projektnih partnerjev (Ljubljana) več →
15.02.2018 09:00

V četrtek (15. februarja 2018) in v petek (16. februarja 2018) je Fakulteta za družbene vede gostila srečanje projektnih partnerjev v okviru projekta WEXHE. Zadnja novica
Vabilo: Predstavitev rezultatov projekta WEXHE in razprava o strokovnih praksah, pripravništvu in podjetništvu v visokošolskem izobraževanju več →
03.06.2019 22:26

Vabimo, da se v ponedeljek, 17. junija 2019 udeležite brezplačne in certificirane delavnice s predstavitvijo rezultatov projekta WEXHE.Vključevanje podjetništva in delovnih izkušenj v visokošolsko izobraževanje (WEXHE)

Triletni evropski projekt WEXHE (Erasmus+, Koalicije znanja 2016) podpira razvoj učenja na delovnem mestu (angl. work-based learning) v zvezi s strokovnimi praksami, pripravništvom in podjetništvom. Projekt temelji na preteklih raziskavah in obstoječi praksi, vključevanju zainteresiranih strani in strokovnjakov, razvijanju orodij in informiranju načrtovalcev politik.

Projekt v katerem sodeluje deset organizacij, ki zastopajo visokošolske zavode, mala in srednje velika podjetja, gospodarske zbornice in združenja, vodi Univerza v Groningenu. Zavezništvo je bilo zasnovano tako, da zagotovi vključenost glavnih deležnikov pri delovnih izkušnjah in podjetništvu v visokem šolstvu, da se lahko učijo drug od drugega, so zmožni aktivno oblikovati in razširjati izide ter krepijo njihove zmogljivosti.

Glavnina terenskega dela bo izvedena v 7 državah – na Cipru, v Nemčiji, na Nizozemskem, Poljskem, v Španiji, Sloveniji in v Združenem kraljestvu. Osredotočili se bomo na identificiranje in analiziranje trenutnega učenja na delovnem mestu v visokošolskih zavodih in na kreiranje 12 ponovljivih modulov (angl. replicable modules) učenja na delovnem mestu, skupaj s smernicami za menedžment, zagotavljanje kakovosti, učnih izidov, financiranja in akreditacije.

V zadnjem letu bodo rezultati projekta promovirani v vseh državah EU in v drugih regijah sveta.